Navigatie

Hoe zorg ik voor een effectieve kantooromgeving?

2024-06-26

Heeft u zich ooit afgevraagd hoe u een kantoorruimte kunt creëren die zowel functioneel als inspirerend is? Een goed ontworpen kantoor kan niet alleen de productiviteit verhogen, maar ook een positieve sfeer bevorderen. In deze blog delen we een aantal tips om uw kantoor optimaal in te richten en een omgeving te creëren die medewerkers motiveert en stimuleert.

Ontspanningsruimte op kantoor

De basis voor een gezond en productieve werkplek

Ergonomische meubels zoals bureaus, stoelen en beeldschermen zijn essentieel voor een gezonde en productieve werkplek. Ze verminderen de fysieke belasting op het lichaam en bevorderen een comfortabele werkhouding, wat cruciaal is gezien de lange uren die veel kantoormedewerkers doorbrengen achter hun bureau. Een ergonomische bureaustoel ondersteunt de onderrug en past zich aan de natuurlijke kromming van de wervelkolom aan. Elektrisch verstelbare zit-sta bureaus maken het mogelijk om af te wisselen tussen zittend en staand werken, wat de bloedcirculatie bevordert en lichamelijke klachten vermindert.

Hoe u verschillende zones kunt creëren in uw kantoor

Een effectieve kantoorinrichting maakt gebruik van verschillende zones die zijn aangepast aan specifieke taken. Denk aan rustige zones voor geconcentreerd werk, vergaderruimtes die inspiratie bevorderen en relaxruimtes waar medewerkers even kunnen ontspannen. Door het kantoor in verschillende zones in te delen, kan iedereen de perfecte plek vinden om te werken, afhankelijk van de taak die ze uitvoeren.

Stiltewerkplekken

Deze zones zijn bedoeld voor individueel werk dat concentratie vereist. Zorg voor een ruime en rustige omgeving met minimale afleidingen. Dit kunt u bereiken door akoestische panelen te installeren om geluidsoverlast te verminderen en door scheidingswanden te gebruiken om afzonderlijke werkruimtes te creëren.

Akoestische belcellen

Akoestische belcellen zijn kleine, afgesloten ruimtes die ideaal zijn voor teamvergaderingen, brainstormsessies of individueel werk dat meer privacy vereist. Deze belcellen zijn voorzien van meubilair zoals tafels, stoelen en whiteboards. Zorg voor voldoende stopcontacten voor het opladen van apparaten en toegang tot internet. Verlichting kan worden aangepast aan de behoeften van gebruikers, en de ventilatie kan worden geregeld om de luchtkwaliteit te behouden.

In onze webshop vindt u verschillende formaten belcellen. De S is geschikt voor 1 persoon, terwijl het formaat M ruimte biedt aan twee personen. Wilt u een akoestische stilteruimte inzetten voor vergaderingen in een open kantoorruimte? De grotere belcellen L en XL zijn perfect als vergaderruimte of werkplek om met meerdere collega's samen te werken.

Akoestische belcellen

Open ruimtes

Voor teamwork en vergaderingen zijn open ruimtes met flexibele meubels ideaal. Deze zones moeten samenwerking en communicatie stimuleren, met voldoende whiteboards en presentatiemateriaal.

Ontspanningsruimtes

Creëer een plek om te ontspannen met zachte meubels, kunstplanten, boeken en een koffiezetapparaat of waterkoeler. In ons assortiment vindt u diverse soft seating meubelstukken. We bieden een uitgebreide selectie banken, stoelen en andere items die uw interieur compleet maken. Deze meubels zijn ideaal voor het inrichten van ontspanningsruimtes waar medewerkers even kunnen bijkomen en opladen.

Een goed ingericht kantoor is een investering voor uw bedrijf

Door te investeren in een doordachte kantoorindeling met verschillende werkplekken, stimuleert u niet alleen de productiviteit, maar verbetert u ook het welzijn en de creativiteit van uw team. Een goed ingericht kantoor is een waardevolle investering in de toekomst van uw bedrijf en uw medewerkers. 

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.