Zoals in de intro al gezegd, de gemiddelde werkplek is zo’n 400x “viezer” dan een wc-bril en zo’n 100x viezer dan een standaard keuken. Een vieze gedachte, verder in deze post lees je wat je er aan kunt doen om jouw werkplek schoner te houden.
Het antwoord is simpel, namelijk handen en voedsel. Weinig mensen wassen hun handen. Nou is dit nog niet zo’n ramp, maar mocht het net na een toiletbezoek zijn, dan kan het bacterie-aantal snel hoog oplopen.
De andere reden is voedsel. Er zijn veel mensen die er voor kiezen om (zo af en toe) een boterham achter het bureau te eten. Misschien denk je een hele nette eter te zijn, dit valt vaak toch vies tegen. Kruimels en andere resten blijven achter in elk gaatje of kiertje dat je bureau/apparatuur kent. Op den duur verandert de werkplek in één groot bacterienest.
Voorkomen is beter dan genezen. Lekker cliché, maar het is wel zo. Hoe houd je de boel dan schoon:
Lees hier onze blogpost over een viestoetsenbord en leer hoe je deze bacteriemagneet schoon kunt houden.