Navigatie

Hoe kiest u kantinestoelen voor een industriële uitstraling?

2024-08-26

De industriële stijl is populair in veel moderne kantines door de combinatie van functionaliteit, robuustheid en minimalisme. Maar hoe kiest u de juiste kantinestoelen die die stoere industriële look versterken? Hier zijn een paar tips om u op weg te helpen.

1. Kies voor stevige materialen

Industriële meubels draaien om sterke en functionele materialen zoals metaal en hout. Stoelen met een metalen frame, zoals staal of aluminium, geven een stoere uitstraling. Houten accenten, zoals een zitting of rugleuning, zorgen voor wat warmte en contrast. Met name onbewerkt hout voegt een ruwe charme toe aan de stoelen en geeft de ruimte een authentieke uitstraling. Stoelen met deze combinatie van materialen zijn ook duurzaam en praktisch, waardoor ze ideaal zijn voor dagelijks gebruik in een drukke kantine.

2. Neutrale kleuren doen het altijd goed

Felle kleuren ziet u bijna nooit in een industriële kantine. Neutrale tinten zoals zwart, grijs en houtkleuren passen beter bij deze stijl. Kies voor een matte afwerking in plaats van glanzend, dat past meer bij de rauwe, industriële look. Overweeg ook tinten als roestbruin of verweerd groen voor een vintage industriële sfeer.

3. Strakke en functionele ontwerpen

Kies voor simpele, strakke stoelen zonder te veel poespas. Stoelen met rechte lijnen en een minimalistisch design zijn ideaal voor een industriële uitstraling. De Black Series B3 stoel is een goed voorbeeld: een stoere, zwarte stoel met een robuust metalen frame die perfect past in een industriële kantine.

4. Comfort is ook belangrijk

Stijl is belangrijk, maar comfort zeker ook! U wilt natuurlijk dat mensen prettig zitten tijdens hun pauze. Stoelen met ergonomische vormen of zitkussens bieden dat extra comfort. Bijvoorbeeld de Polytone L stoel, die in een strak design beschikbaar is en optioneel met een zitkussen voor extra comfort. Overweeg ook stoelen met een licht gebogen rugleuning voor betere ondersteuning.

Kantinestoel Polytone L

5. Duurzaamheid en onderhoud

Kantinestoelen worden intensief gebruikt, dus duurzaamheid is een must. Kies stoelen van materialen zoals massief hout en staal, die bestand zijn tegen slijtage. Bovendien zijn deze materialen gemakkelijk schoon te maken, wat belangrijk is in een drukke kantineomgeving. Let ook op de afwerking van de stoelen; een poedercoating op metalen delen kan bijvoorbeeld extra bescherming bieden tegen krassen en slijtage.

6. Mix van oud en nieuw

Speel met een combinatie van oude en nieuwe meubels. Vintage stoelen met een verweerde look geven karakter aan uw kantine. Combineer moderne stoelen met vintage elementen voor een dynamische, industriële sfeer. U kunt bijvoorbeeld oude fabrieksstoelen opknappen en combineren met nieuwe tafels voor een unieke look.

7. Flexibiliteit en stapelbaarheid

Als u te maken heeft met een kleine kantine, is het handig om te kiezen voor stapelbare of lichtgewicht stoelen die u makkelijk kunt verplaatsen. Zo kunt u ruimte besparen wanneer dat nodig is. Zoek naar stoelen die zowel stapelbaar als duurzaam zijn, zodat u flexibiliteit combineert met lange levensduur.

8. Overweeg barkrukken voor een extra industriële touch

Naast stoelen kunt u ook denken aan het toevoegen van enkele hoge tafels met barkrukken. Dit past uitstekend bij de industriële stijl en biedt variatie in zitplaatsen. Kies voor barkrukken met een metalen frame en een simpel houten of metalen zitgedeelte voor de perfecte industriële look.

Creëer uw eigen industriële kantine

Het kiezen van de juiste kantinestoelen voor een industriële uitstraling draait om een mix van stijl en functionaliteit. Metaal, hout, strakke ontwerpen en neutrale kleuren zijn de basis, maar vergeet comfort en duurzaamheid niet. Door verschillende elementen te combineren, zoals stapelbare stoelen, vintage items en barkrukken, creëert u een gevarieerde en praktische ruimte die perfect past bij de industriële uitstraling.

Bent u klaar om uw kantine een industriële uitstraling te geven? Bekijk dan onze collectie industriële kantinestoelen bij Officetopper en creëer een stijlvolle en praktische ruimte die uw medewerkers zeker zullen waarderen!

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.